Je herkent het vast wel, je woont een tijdje in je woning, maar je wil er graag aan verspijkeren. Een verbouwing in gang zetten kost echter wel veel geld en het is goed dat je gaat kijken hoe je dit het beste voor elkaar kunt boksen. Zo kun je bijvoorbeeld je hypotheek gaan verhogen om toch je verbouwing te kunnen bekostigen. Voordat dit in werking kan worden gezet is het eerst goed om te kijken hoe dit precies werkt. Hieronder lees je precies hoe het in zijn werking gaat als je je hypotheek wil verhogen om te verbouwen.

Wanneer kun je je hypotheek verhogen?

Om te beginnen is het eerst goed om te kijken of je in aanmerking komt om je hypotheek voor je woning te kunnen verhogen. Je moet hierbij aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je woning overwaarde hebben. Dit wil zeggen dat je woning meer waard is dan je openstaande hypotheek. Daarnaast moet er ook worden gekeken naar het inkomen. Met een hogere hypotheek heb je ook meer maandlasten. Je inkomen speelt dus een rol of je het kan bekostigen. Daarbij moet je ook laten zien wat je wil gaan verbouwen. Het moet namelijk aantoonbaar bijdragen aan je woning. Denk aan de waarde van de woning of het comfort.

Hoe werkt het verhogen van je hypotheek?

Als je eenmaal in aanmerking komt om je hypotheek te kunnen verhogen, is het goed om te kijken hoe dit in zijn werking gaat. Zo is het van belang dat je je woning opnieuw laat taxeren. Daarnaast moet je een aanvraag indienen bij je huidige geldverstrekker. Mocht deze het niet toelaten, kun je ook de keuze maken om over te stappen. De extra leensom die je krijgt, komt terecht in een bouwdepot, een aparte rekening die bestemd is voor de verbouwing. Je ontvangt het geld in termijnen en dit heeft te maken met de ingediende offertes en facturen tijdens je verbouwing.

Wat kan een hypotheekadviseur betekenen?

Mocht je het moeilijk vinden om hier zelf uit te komen? Dan kun je gerust de hulp inschakelen van een hypotheekadviseur Zwolle. Zo kan hij of zij je helpen om je leencapaciteit in kaart te brengen, en geeft de adviseur adviezen over verhoging bij je huidige bank of de overstap naar een ander. Daarnaast kan nog veel meer duidelijk worden tijdens een hypotheekadviesgesprek. Denk aan het regelen van de taxatie, de juiste documenten regelen, financiële verantwoording en daarbij worden ook eventuele alternatieven besproken. Zo weet je precies wat je te wachten staat als je graag extra hypotheek aan wil vragen voor een verbouwing.